Skönt!!

Första veckan är avklarad och det är fredag!!!
Vi fick till och med gå tidigare idag, fick grupparbete istället. Därmed skall jag och två tjejer till redovisa om "parfymens historia" den 11 september. Därför tänkte jag bara slappa i helgen. Tycker jag förtjänar det! :) idag har vi oxå haft vår första praktiska lektion. Hudrengöring, där vi tränade på varandra! Va så himla kul! Vill göra mer mer! skall träna lite på Björn ikväll tänkte jag! :)
I onsdag va min kära Märit här! Såååå underbart skönt att se henne komma vandrandes utanför skolan och möta mig! Har verkligen saknat henne, massor! Vi for till Sickla, shoppade ytterst lite, tog en kaffe och sen va vi tvungna att fara till Bromma så hon inte skulle missa flyget till älskade Gotland!
Nu är det alltså helg och förhoppningsvis kan jag hinna få min Rock tvättad. Jag har under veckan fått skumma utslag på mage, rygg, arm och nu börjar det klättra lite hit och dit (Syrran, Angelica, Mamma, HJÄLP) . Mina lärare trodde att det kunde vara allergi mot tex nåt medel i rocken. Dom är ju nya och brukar alltid ha nåt skumt stärkelse ämne eller nåt. Så vi får se om det går över. Jag har även upptäckt att jag har svamp på tånageln och enligt forum och bloggar på nätet så är det skitsvårt att få bort! Vi som skall börja med pedikyr på Måndag lixom!
Men så hittade jag en sida där det stod att klorin kunde funka, så förutom helg godis, chips och liknande så har det nu införskaffats en flaska klorin, nu jäklar ska det kureras! I övrigt funkar det bra här i Storstan, inte lika förvirrande med bussar och t banor. Har fixat hela veckan utan missöden. Har bara vart extremt tidigt på plats! :)
Nu skall jag fortsätta min lediga fredag genom att krypa ner i badet med Vidia. Lägga ansiktsmask och kanske måla lillskruttas tånaglar! :)
Ha det gött!
Puss kram

Hallu!!!

Lite dålig uppdatering, lessen för det!
Började ju skolan igår och när jag kom hem så va jag fullständigt slut! vi hade så kallad "inspark" mellan 10 och 16 ungefär. Vi blev visade runt, fick träffa våra faddrar som är klassen över oss, vi fick en manikyr av våra faddrar, fick en stor goodiebag med redskap för make up, pedikyr, manikyr, fransar och bryn!
Dessutom fick vi arbetsrock, skor och en cardigan. Jag som hade köpt en massa schyssta skolkläder i slapp modell fick beskedet att i skolan har vi arbetsrock, strumpbyxor, håret bakåtkammat i stram knut och så kallad "skol make up" vilket består i foundation, rouge, ögonskugga, mascara och läppstift, helst i stark färg.
Hahahaha tji fick jag kan man säga! Jag såg mig själv sitta vid en bänk i ett par slappar jeans och se mysigt bohem intelligent ut när jag pluggade!
Vi fick såklart oxå arbetsmaterial. Stora luntor dessutom! Lär bli en hel del plugg!
Det va en ganska soft dag igår, vi fick träffa alla lärare, fick schema och presentera oss osv. Men man va ändå helt borta när det var slut för dan!
Idag blev det dock lite hårdare. Jag är ju genomförkyld, så jag ser ju ut som en häxa ungefär. Kletade på fritt me smink imorse för att se någorlunda ok ut, men med mitt snorande, och ögon som rinner och hostan på det! Så såg jag rätt sliten ut, rätt snart igen!
Vi började dagen med praktik, där vi tränade på att hantera "kundstolen" spakar, bäddning osv. Sen fick vi öva på att bädda ner varandra och göra "hårturbaner" inför ansiktsbehandlingar!
Väldigt intressant faktiskt!
Lunchen intogs på en kyrkotrapp tillsammans med två tjejer från klassen och sen hade vi teori mellan 13-16 som idag inleddes med Anatomi, Cellen! 3 timmar av lyssnande, trodde jag skulle dö eller sömna!!!
Vid 16.00 kom en av våra andra lärare in och gav oss städ schemat! (Skall tilläggas att vi städar VARJE dag mellan 16-16.30) Då städar vi kliniskt, lister, toaletter, stryker disktrasor osv osv i det oändliga! Man är inte såååå jättepigg på storstädning när kl är 16 och man har suttit på teori lektion i 3 timmar!
Så här ungefär har mina dagar sett ut. Jag trivs faktiskt utomordentligt! Det är högt tempo och mycke info på en gång och värre lär det bli. Men ju mer jag sett och hört så känner jag att det är detta jag vill göra! Jag har haft en sån himla tur och fantastiska människor runt mig som ställt upp på detta! jag kommer att lära mig så mycket och växa enormt som människa och det känns helt underbart!
Ha det bäst alla!!
Glöm aldrig att jag älskar er! <3

........

Ja nu sitter man här, kvällen innan skolstart!
Är lite halvt nervöst faktiskt, kan knappt tro att det gått så fort att komma hit! Tyckter inte det känns som så länge sen vi pratade om att jag skulle söka till skolan och om vi skulle flytta osv. Nu sitter vi här, bosatta i sthlm och imorgon börjar det liv vi flyttade hit för! Jag skall börja skolan, Vidia skall på dagis och Björn skall jobba! Sjukt!
Lite om vår helg då! Vidia har vart förkyld och febrig till och från, så vi fick hoppa över Milous 1 års kalas vilket va himla synd! Men så är det, idag vaknade jag och kände mig jättekass, ont i halsen, snorig, huvudvärk osv! Så lägligt just nu verkligen! Vidia har iaf vart feber fri under kvällen och dan här så det blir förmodligen dagis för henne imorgon iaf! Jag skall sätta mig på bussen vid 9.15 och åka till stan! Tror att jag har koll på allt nu iaf! Kläder är framtaget, matlåda fixad, väskan packad. Phu... Känns nog lättare om en vecka när man fått lite flyt!
Skall bli jättekul imorgon... hoppas jag! jag har ju egentligen inga förväntningar för jag har ju aldrig gjort något sånt här förut, men jissus va jag längtar till på Söndag, för då skall vi flytta! Jippe!!!! Skall bli så otroligt skönt! Vi släpade oss ner på stan idag igen och efter ett tag fick Björn nog, så som pojkar får efter för mycke fönstershopping, och det kändes verkligen jobbigt att behöva gå tillbaka hit! Inte för att lägenheten är otrevlig på nåt vis utan för att det är så trångt, varmt, ingen ballkong, 4 e våningen! Nästan lite klaustrofobiskt!
Nu skall jag straxt gå ner och röka upp min sista cigg. Imorron börjar mitt nya liv, i flera bemärkelser! :) Märit kommer du hit och håller mig i handen???
Ni får tänka på mig imorron så uppdaterar jag imorgon kväll, hur det nu blev att börja "Gilda International beauty school"!
Soo long allihopa!

Regn

Regnar fritt idag- Gick upp vid 7 nånting, lilldamen är så förkyld så hon har svårt att sova! Fredagen spenderade jag och Vidia på lekplatsen och i köpkvarteret. Mycke spännande och jag lyckades till å me hitta nånting speciellt.... Men mer om det en annan gång! :)
På kvällen åt vi Vidias favorit, nämligen korv och makaroner. Sen badade vi i det superdjupa badkaret här. Sen skypade vi familjen Malmros där det va full fest! Håkan fyllde år!  Grattis!!!

Kul att se de mina igen! skön uppfinning, webcamera! :)
Nu sitter vi å glor på Doktor Mugg, så läckert barnprogram, hel grymt! :) idag kommer Björn tillbaka oxå. Sen skall vi fira Milou idag, förhoppningsvis! Om ni inte Vidia drar på sig feber oxå, mitt i allt. Tur att Björn är ledig nästa vecka. Nästa vecka ja........... hjälp! två dagar kvar! blir bara mer och mer nervös! vet inte egentligen va som är så läskigt men jag känner mig lite osäker på det hela! ny stad, klasskamrater, pluggande... man är ju lixom närmare 30 än 20 och har dessutom familj! va skall jag i skolbänken igen å göra???
Så där håller jag på! men det kommer att gå så bra så! Högsta betyg, lärarnas favorit! Hahaha
Regn idag som sagt, vad hittar man på då? Björn kommer inte förräns vid 11 tiden. Finns en lekplats här i kvarteret som vi besökte i går eftermiddag. Det va massor av barn där och Vidia hade jättekul, fram tills dess att en tant kom fram å förklarade att vi faktiskt va på ett dagisområde. Jag bad ju självklart om ursäkt, nyinflyttad, trodde det va allmän lekplats osv, och vet ni vad människan gör???? hon fnyser åt mig! jag lovar och svär, hon pressar ut luft ur näsan så d nästan blir som ett moln, och ljudet sen! hon gillade inte mig kunde jag nog konstatera! :) så dit undviker vi att gå igen. Blir nog till att stanna inomhus och kura i soffan!
Nej nu skall jag ägna mig åt mitt lilla troll!
Men jag uppdaterar imorgonkväll, ni vet! Dan före D Dagen! :)
See Ya!

Gomorron, gomorron!

Eller nja... inte rikigt! men jag vaknade faktiskt nu! sömnade som en full julegris när jag skulle natta Vidia! Snacka om inskolning för båda oss två.
Upp vid 7 imorse och ta bussen till Jarlaberg. Lämna lilltrollet ensam vilket inte va några problem alls. Hon sa hejdå, sen va det inte mer me d!
Iväg me bussen till slussen och promenad till svärmors kontor där jag fick vidare direktiv för att ta mig ut på stan osv. Gick väldigt bra till min förvåning, jag promenerade runt som värsta infödingen! :) Gick till skolan en sväng och stod med fjärilar i magen och funderade på alla ungdomar som jag förmodligen kommer plugga ihop med.... jag kanske är äldst! Kanske blir ensam och förtyckt för att jag är nära kärringåren.... Hemska tanke. Jag fick lindra ångesten med lite shopping på Lagerhaus! Mycke bättre!
Sjöstjärne personalen ringde och informerade om att Vidia va som fisken i vattnet och allt gick kanon! Känns skönt! Tillbaka till svärmors kontor där jag satt å surfade medan hon jobbade! Råkade till min förfäran skriva ut en "skämtblankett" från migrationsverket, ansökan om uppehållstillstånd, som jag fått på mailen av pappa!
Försökte då hitta utskriften på kontoret för att släta över mitt misstag. Men nej nej, det fanns ingenstans och då jag frågade lite diskret vart utskrifterna tar vägen så visade det sig att dom hamnar på Nordeas Göteborgskontor! Hjälp!!!!
Men en rolig blankett va det! :)
Dags för en lunch och helt oförberedd upp i Katarina hissen, det va ju läskigt ju! jag som varken gillar höjder eller hissar. Ulla skrattade åt mig, jaja om man kan glädja nån så måste det ju va värt d!
Vi käkade Paella på Gondolen vilket va ett grymt häftigt ställe! Rekommenderas varmt.
Dessutom ringde Håkan, han va i Stockholm, min Håkan från Gotland! Jippie!!!!! Fler gotlänningar till Stockholm tack!
Men tråkigt nog befann han sig på Östermalm och för min del så va det dags att kliva på bussen och sticka till Jarlaberg igen!
Hämtade upp Vidia som va glad att se mig och följde med så glatt så! Buss till Sickla och upp till lägenheten där vi kastade oss på soffan, helt slutkörda! Lite barnprogram senare så kom Ulla hem och vi gick till Willys och handlade mat, Massor av mat! så nu har vi så det räcker ett tag! :)
Sussa dags för Vidia efter mycke lek och spring och då slockande jag med! Nu sitter jag å dricker kaffe och funderar starkt på att krypa ner i sängen igen! Saknar min älskling som är så långt härifrån och inte kommer hem förräns på Lördag!
Imorron är vi lediga och det lutar åt att vi går ner på Sickla stranden eller drar oss till en lekpark nånstans!
Hoppas att ni får en underbar helg alla!
Älskar dig Björn! Sov gott sen, Vidia hälsar massa puss till Pappa!
Puss å kram syns på stan

Konstigt...

Ja det känns faktiskt ganska konstigt att sitta här ensam i lugn och ro och pilla på datan när klockan är 20 över 8 på kvällen! Man är så van vid att lilla älskling springer runt här och härjar till 22 tiden typ! Det är skönt måste jag erkänna, samtidigt som det känns som att man tappar tid med sin lilla tjej.... och värre lär det bli!
Jag vet iaf att hon har det fantastiskt på dagis, hon är redan en i gänget. Och Angelica, Nacka är inte stort. Man stöter på bekanta till och med på dagis! :)
Björn har nu åkt hem till Gotland igen, lite avundsjuk är jag nog! Men han är tillbaka på Lördag morgon igen och förhoppningsvis hinner han få lite gjort oxå!

Har egentligen inte så mycket att uppdatera med idag. Imorgon blir det dagis för Vidia och stan med svärmor för mig! Skall kolla in skolan igen oxå! :)

Måste tillägga oxå att Vidia har suttit å vrålat "Mooooofffffaaaa" här i soffan efter att hon fick se en bild på honom i datan! Lilla skruttan saknar sin mommo och moffa! Men den 2:a september kommer ni!
Förhoppningsvis kommer ni till helgen syrran, längtar efter er! <3
THE BLOG OF LOVE!!!
Nu skall jag ta en cigg och sen ta och leta reda på bra gym i Nacka strand!

Ha det bäst!
Pöss

Hektiska Stockholmsliv

Så ja, äntligen så sitter man ner och slappar lite! Full rulle hela dan, me Vidia på dagis! Hon har vart lite mer mammig idag  men är ändå så inne i hela dagissvängen!
idag har dom haft gympa, så kul att se småknoddarna rusa runt med rockringar och Vidia dansade järnet till Aqua! Hon har det i blodet minsann! :)
Vi har även hunnit med en sväng på Nacka forum idag! grymt köpcenter där det finns precis allt så jag inhandlade en converse väska inför skolstarten! nu är jag redo att ge mig ut på bussresor och tunnelbanor. har man inte schyssta jeans och en klok skolväska så kan det ju hända att man får psyket Allan och inte vet vart man skall vända sig i världen.... Hmm min inre shoppoholic har talat (å jag som trodde jag va botad!)
Kvällen har jag ägnat åt att sortera i våra väskor och lådor, vilket jäkla jobb! men nu är allt märkt med små lappar om innehåll och vem det tillhör! Jag kan vara så oerhört organiserad ibland, Men det grämer mig att jag inte va organiserad redan från början!!!! Fan va tid jag hade sparat!
Nu har vi bott här i 5 dagar, saknar min mamma och pappa.......... kom på att om jag skall namnge alla jag saknar så lär det bli en jäkla massa namn! jag saknar er allihopa iallafall! Längtar tills ni kommer i omgångar å hälsar på oss, då skall vi kramas!!! :)
På Torsdag morgon försvinner Björn tillbaka till Gotland igen, undrar vad jag och Vidia skall hitta på! Vi får sitta här som två ökenråttor och hoppas på vackert väder så vi kan gå ut och göra nåt. Vidia är ledig på fredag och på nåt sätt så skall jag lyckas hämta henne med buss på torsdag, jag fasar! Tror det står "öbo" i pannan på mig!
Nu skall jag hoppa in i duschen och därefter läsa ut min bok, "i valet och kvalet" av Jane green. Och förmodligen lär jag få sitta och titta på när Björn kör igång sitt nya spel om en stund!
Just det! Wind chill va värdelös, ödsla inte varken tid eller sekiner på det!
Älskar er alla!
Puss å gonatt!

Dagis dag!

Idag började Vidia på förskolan Kobben som en liten sjöstjärna! Såååå stolt över mitt lilla troll. Jag och Björn kände oss överflödiga på dagis idag, Vidia fixade allting själv och blev kompis med dom andra barnen på nolltid! Snacka om succe!!!
Toppen personal, underbara ungar och en fin gård, allt det bästa till vår lilla prinsessa! :)
I övrigt har vi vart å handlat på kvantum här i Nacka, for hem och fixade kvällsmat som blev risgrynsgröt och mackor!

Imorron är det dagis igen, så synd att man inte har kameran här. Hon är fantastiskt duktig iaf!
Själv fick jag vrålångest igår natt när jag började tänka på skolan, tunnelbanor, bussar, gröna och röda linjer osv.... hjälp! jag som är så otroligt hemvan på Gotland, vad har jag gett mig in på egentligen? Blir mer och mer nervöst för var dag nu. Dessutom skall jag sluta röka på Måndag!!! När jag förmodligen kommer va som störst behov av en cigg så lägger jag ner!? Det är ju vridet på nåt vis!

Ikväll har vi hyrt film, blev en skräckis som hette "Wind Chill" kan bli rätt spännande! :)
Ha en underbar kväll allihopa så skriver jag mer imorron!

Puss å kram på Pelle Banan!

Hemma!

Hemma igen efter en intensiv dag! Jonas kom och hämtade oss och innan dess hann jag inhandla ett par Nike dojjor på Stadium! Sen bar det av till Ingarö med Lovisa, Jonas ochg Milou! Gamla minnen kom flygandes mot mig, jag tillbringade ju massor av tid på Ingarö när jag var mindre! Så himla kul att träffa Lotta och Tomas igen, dom är ju helt underbara!
Efter lite beach, bad och nånting som påminde om solen så begav vi oss tillbaka till Sickla och lägenheten.
Där kom precis Ulla med Top Cab så nu är vi 4 på 40m2 hahahaha välkommen till familjen annorlunda! :)
Vidia har dessutom sovit middag till 18.00 så jag fasar inför kvällen, hon lär ju inte somna i tid och därmed va helt slut första dan på dagis. Har hört att socker är bra..... hm, får preparera henne med diverse sötsaker under dagen! :)
Så nu har jag packat väskan, skrivit i kläder, lagt fram nappar, handlat blöjor osv.
Vilken grej, min lilla underbara prinsessa är så stor att hon skall börja dagis! Hur kunde hon bli så stor så snabbt?
Nu blir det en lugn kväll!'
Hoppas ni alla har det bra!
Saknar er och älskar er!
See ya!

Söndag

Så ja, nu har jag missat att berätta om en hel dag!
Lördag alltså, vi bestämde oss för att kalla den här helgen för semester, vi är ju trots allt lediga! Så vi började dagen med frukost, sen gick vi efter många blöjbyten och huvudvärkstabletter (Björn hade skallvärk!) iväg till Andy´s
Lekparadis för småttingar, Vidia for runt som en tok, lekte i bollhavet och for i rutschkanan!

Vi vuxna däremot satt på rad och sippade kaffe! :)
När det var dags att sussa för Vidia så begav vi oss ner till köpkvarteret. Vidia somnade och naturligtvis passade jag på att testa en hel hög kläder på Gina Tricot.....
Björn fick hissa och dissa och jag gick därifrån med 2 tröjor och ett par jeans.... Så duktig va jag alltså på att hålla igen!
Fördömt!!!!!
Måste ju iaf slänga in lite värdelöst vetande när jag ändå är igång, jeansen va i strl 24!!! :) me like!
Skall jag fortsätta så här så kommer jag va som ett rangel om ett år! :)
Efter lite mer gluttande utan nåt större inköp gick vi "hem" och gjorde oss iordning för att käka middag me Lovisa och Jonas!
Mycke god mat, grillad kyckling, potatisklyftor och grönpepparsås. En massa vin blev det oxå så det fick bli Top Cab hem! så trevligt hade vi! Häftigt när man klickar så bra med vissa människor!
Vidia och Milou lekte som galna och fastnade båda två för en oerhört fin pärlhandväska.
Kvällen avslutades på Skype med älskade Syss!

Gud va jag yrar! Är förmodligen stentråkigt att läsa, känner mig lite oinspirerad idag. V i hade iaf tänkt åka ut till Ingarö idag och hälsa på Lovisas föräldrar! Sen blir det förberedelse inför morgondagen! Vidia skall va på Kobbens förskola för första gången klockan 9.00. Spännande va?
To be continued.... för nu känner jag verkligen att min fantasi är slut!
See Ya

Framme!

Nu sitter vi här, i Sickla i en lägenhet på ca 40 m2...
Tog båten imorse vid 07.05 och va framme vid 10.20. Jag grät flera gånger när jag såg Gotland avlägsna sig, jojo så mesig är jag! Sen lagom jag började fungera normalt igen så började jag titta på Marley & jag som visades och började väl storböla igen, känslomässig berg o dalbana detta! :)
Nu har vi iaf sprungit runt i köpkvarteret här i Sickla för att införskaffa en bärbar data till Björn och en dongel! hihihi utan internet i 2 veckor??? don´t think so!
Men nu verkar min lilla burk ha hittat vägen in på någon annans nät, för ingen dongel krävs. :)
Vidia har vart tokig och yrat runt i affärerna, sitta i famnen är ju inte att tänka på! Mitt i allt "El giganten- spring" så vred jag till mitt slitna knä och det gjorde sjukt ont. Så nu sitter jag i soffan, dricker vin, bloggar och har ett öga på lilla sjöjungfrun på tv.
Väskor, kläder och kartonger upptar varenda ledig golvyta här just nu! Men men man skall inte klaga, nu är vi äntligen här och nu börjar äventyret. Efter 26 år på ön så är man numera sthlms bo!
Tack  för messen jag fått idag! :)

Hmm just d, måste ju tillägga att jag va inne på Gina Tricot och drog å slet i en massa tygbitar, men jag köpte INGENTING!! Tänk att omställningen från galen shopoholic till fattig student redan har trätt i kraft! :)

See ya!

Första inlägget

Nu har jag oxå skaffat blogg..... anledningen, till största del iaf, är pga min/vår flytt till storstan imorron. Nervöst och lite jobbigt! Jobbigt för att jag lämnar mina nära och kära, nervöst inför den kommande skolstarten.
Nu skall jag bli hudterapuet!!! Eller inte just nu, men om 1 år är jag förhoppningsvis det!

Tänkte blogga lite om mitt liv, min älskade familj som består av Sambo Björn och dotter Vidia.
Vidia skall på måndag börja dagis, skall bli så spännande! Björn skall jobba häcken av sig med att smycka fina stockholmsdamer med guld och diamanter.... och jag skall alltså sitta med näsan i böckerna resten av året. Eller, lite vaxning, plockning, färgning och annat skönhetsbestyr skall väl ingå. :)
Har ikväll sagt hejdå till mamma, pappa, syrran, Håkan, Simon, Malcolm, Camilla, Niklas och Marie. Angelica, Hedvig och Edwin va förbi tidigare idag och innan dess va Linda och Fanny här!
Vill bara säga att jag ÄLSKAR er och kommer sakna er kopiöst! Känn er tvingade till storstan för lite Nanna tid! :)

Så imorgon går flyttlasset till Sickla där vi skall hålla till i 2 veckor ungefär innan vi beger oss vidare till "vår" lägenhet i Nacka strand. Vad jag fått höra av min otroligt smarta och fantastiska sambo så har vi inget internet i Sickla placet så kanske blir lite tunt med bloggandet fram till 1a September. Men jag lovar att återkomma med allt spännande vi tar oss för och kanske till och med lägga in lite bilder!
see ya!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0